چه چیزی یاد خواهید گرفت؟
آیا مصلحت نظام همان مصلحت عمومی است؟
آیا دولت دینی می تواند دولت بی طرف باشد؟
کدام مکتب اخلاق هنجاری، راهنمای عمل دولت بسامان و شایسته است؟
چرا بی طرفی دولت از اقتضائات اصل عدالت است؟
چرا رواداری شهروندان از اقتضائات اصل عدالت است؟
حق بر ناحق بودن به چه معناست و آیا با فریضه امر به معروف و نهی از منکر قابل جمع است؟
آیا میهن دوستی با انسان دوستی در تعارض است؟
مشروطیت به چه معناست؟
آیا حکومت مشروطه می تواند، مشروعه باشد؟
چه شباهتی میان میرزا فتحعلی آخوندزاده و شیخ فضل الله نوری وجود دارد؟
درباره این دوره
لازم است تک تک ایرانیان درباره اینکه ذیل کدام نظام سیاسی زندگی میکنند اطلاعات کامل و جامعی داشته باشند و از اینکه قانون اساسی آن چه مختصاتی دارد مطلع باشند. به ویژه لزوم آگاهی از این قوانین در آزمونهای حقوقی و استخدامی بر ضرورت آشنایی با قانون اساسی جمهوری اسلامی میافزاید.
درباره دوره آشنایی با قانون اساسی جمهوری اسلامی
هدف از برگزاری دوره شرح جامع قانون اساسی ایران به بحث گذاشتن مباحث قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با در نظر داشتن مبانی و پیشفرضهای اساسی آن است. در این دوره مباحث قانون اساسی از مقدمه تا انتهای اصل 177، با در نظر گرفتن مبانی و پیشفرضهایی که این قانون را از دیگر قانونهای اساسی متمایز میکند به بحث گذاشته خواهند شد. این دوره آموزشی به بررسی پیشینه قانون اساسی ایران، از دوره مشروطه تا تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران میپردازد.
ویژگی خاص این دوره آن است که مباحث مربوطه آمیخته به فلسفههای مضاف مانند فلسفه حقوق، فلسفه اخلاق و فلسفه سیاست هستند.
همانطور که میدانید جمهوری اسلامی ایران یک نظام خاص است و با بسیاری از نظامهای جهان تفاوت اساسی دارد. این نظام برآمده از دین است، اصول و مبانی دین در به وجود آمدن آن بیشترین تأثیر را دارند و با نظامهای لیبرال دموکراسی که در اروپا و آمریکای شمالی برقرار هستند تمایزهای جدی دارد.
هدف و سعی ما در این دوره علاوه بر پرداختن به مباحثی که در بالا به آنها اشاره شد این است که بر بررسی این تمایزها تمرکز کنیم و امیدواریم که شرکت در این دوره برای شما یک تجربهی خوب و پربار باشد.
مخاطبان دوره آشنایی با قانون اساسی جمهوری اسلامی
شرکت در این دوره برای تمامی افرادی که دغدغهی داشتن اطلاعات کافی و جامع درباره مبانی قانون اساسی جمهوری اسلامی و اندیشههایی که این قانون از آنها سرچشمه گرفته است را دارند، بدون مانع است.
اما میتوان گفت که این دوره به ویژه برای دانشجویان علومانسانی به خصوص دانشجویان رشتهی حقوق و علوم سیاسی، طلبههای حوزهی علمیه و افرادی که قصد شرکت در آزمونهای استخدامی و حقوقی را دارند بسیار مفید واقع خواهد شد. بنابراین اگر قصد شرکت در چنین دورهای را دارید، این فرصت خوب را برای استفاده از دانش یکی از بهترین اساتید این حوزه از دست ندهید.