ICDL مخفف عبارت International Computer Driving Licence، به معنای گواهینامه بینالمللی کامپیوتر است که برخورداری از آن به معنای توانایی و تسلط فرد بر مهارتهای هفتگانهی کامپیوتر است.
ما امروزه برای انجام اغلب کارها به استفاده از اینترنت و امکاناتی که کامپیوتر و انواع نرمافزارها در اختیارمان قرار میدهند نیاز داریم. اینترنتی خرید میکنیم، از طریق ایمیل نامهنگاری میکنیم، برای انجام کارهای اداری، نوشتن مقاله و پایاننامه یا داشتن یک ارائهی مؤثر و دستهبندی دادهها و انجام محاسبات و ... نیز به مجموعه نرمافزارهای آفیس نیاز خواهیم داشت.
پس اگر قصد انجام این قبیل کارها، استخدام شدن در ادارات و شرکتها، شرکت در برخی آزمونها و ... را دارید باید بدانید که از یادگیری ICDL و کسب مدرک معتبر در این زمینه، ناگزیر هستید.
این مهارتهای هفتگانه عبارتند از :
برای داشتن مدرک معتبر ICDL پیش از هر چیز شرکت در دورههای آموزشی جامعی که با این موضوع برگزار میشوند ضرورت دارد. پس از اتمام دوره، شرکتکنندگان باید در آزمونی که تمامی مباحث ذکر شده از جمله استفاده از سیستم عاملها، نرمافزارهای آفیس، اینترنت، امنیت اطلاعات و ... را شامل میشود، شرکت کنند.
آزمون عملی icdl با توجه به استانداردهای بینالمللی طراحی و برگزار میشوند و افرادی که با قبولی در این آزمونها موفق به دریافت مدرک معتبر خواهند شد به عنوان افراد حرفهای و قابل اعتماد در این زمینه شناخته میشوند و با برخورداری از این مزیت هر کجای دنیا که باشند در بسیاری از فرصتهای شغلی بر افرادی که فاقد این مدرک هستند اولویت خواهند داشت.
داشتن این مدرک به معنای تسلط بر دانشی پایهای و اساسی است که مسلط بودن بر آن در اغلب شغلها ضروری است. یکی از مزایای مدرک ICDL این است که مدت اعتبار آن دائمی و همیشگی است و نیاز به تمدید مجدد ندارد.
علاوه بر مدرک بینالمللی ICDL افراد با شرکت در دورههایی که آموزشگاههای معتبر برگزار میکنند و شرکت در آزمونی که در پایان از سوی آنها برگزار میشود، موفق به دریافت مدرک فنی و حرفهای ICDL شوند. این مدرک توسط سازمان فنی و حرفهای کشور تأیید میشود و تنها تفاوت آن با مدرک بینالمللی صادر کنندهی این مدارک است.
در واقع مدرک بینالمللی ICDL دارای اعتبار جهانی است و شما در هر کجای دنیا که باشید قادر به استفاده از آن خواهید بود اما مدرک فنی و حرفهای تنها در کشور صادر کننده معتبر است. اما این مسأله از ارزش این مدرک نمیکاهد و شما همچنان از همان مزایای مدرک بینالمللی در داخل کشور برخوردار خواهید بود و حتی در رقابتهای شغلی همچنان برای افراد دارای مدرک فنی و حرفهای یک امتیاز محسوب میشود.
با عبور از پرسش ICDL چیست، لازم به ذکر است که آموزش و آزمون ICDL در چندین مرحله و درجه ارائه میشود که برای رسیدن به بالاترین درجه لازم است که مراحل پایینتر را با موفقیت از سر گذراند چراکه هر مرحله محدودیتها و پیشنیازهای خود را دارد و تحقق آنها برای رسیدن به مراحل بالا ضروری است.
دوره آموزش icdl مقدماتی یا ICDL درجه دو شامل مهارتهای چهارگانه یعنی فناوری اطلاعات، سیستمعامل ویندوز و نرمافزارهای ورد و اکسل و تمامی نکات ضروری برای یادگیری این موارد است. در حالی که دوره آموزش جامع و پیشرفته یا درجه یک ICDL شامل تمامی موارد هفتگانهی اشاره شده در بالاترین سطح است.
چنان که میبینید مهمترین تفاوت میان ICDL درجه یک و درجه دو مربوط پیچیدگی برخی محتواها و یادگیری پارهای مهارتها در سطوح پیشرفته و نیز سرفصلهای دوره و آزمون این دو است. مسلم است که برای تحقق اهداف شغلی یا تحصیلی و داشتن عملکرد بهتر در این موارد، برخورداری از مدرک ICDL درجه یک ضرورت و اهمیت بیشتری دارد اما داشتن مدرک درجه دو نیز پیشنیازی است که در این مسیر نمیتوان از آن چشم پوشید و بدون داشتن آن امکان شرکت در آزمون درجه یک امکان نخواهد داشت.
اگر مانند خیلیها برای شما هم این پرسش مطرح است که رابطهی آینده شغلی شما چه با مدرک ICDL چیست باید در پاسخ بگوییم، چنان که در بالا شاره شد این مدرک بینالمللی است و برخورداری از آن نه تنها در ایران بلکه در سایر نقاط جهان هم برای افراد یک امتیاز مثبت محسوب میشود زیرا ارائهی آن برای کار در بسیاری از ادارات و سازمانهای داخلی و خارجی ضروری است.
اگر هم اکنون مشغول به کار هستید داشتن این مدرک موجب ارتقاء شغلی شما خواهد شد اما اگر به فکر استخدام شدن هستید باید بدانید که برخوردار بودن از مدرک معتبر ICDL احتمال استخدام شدن شما را در مقایسه با سایر افراد بیشتر میکند.
با توجه به اهمیت و کاربرد کامپیوتر و اینترنت در زندگی کنونی میتوان با صراحت تمام گفت که عدم اطلاعات در این زمینه از شما یک فرد بیسواد میسازد به همین دلیل یادگیری و داشتن مدرک ICDL برای بیشتر افراد ضروری خواهد بود.
کسانی که جویای کار هستند باید بدانند که داشتن این مدرک شانس استخدام شدن آنها را بسیار بالا میبرد.
افراد شاغل در زمینههای گوناگون هم باید امروزه به این نتیجه رسیده باشند که پیشرفت و بهبود عملکرد آنها تا چه حد به میزان اطلاعات آنها در این مورد و استفاده از تکنولوژی پیوند خورده است؛ به ویژه افرادی که در ادارات و سازمانها مشغول به کار هستند. دانشآموزان و دانشجویان نیز برای داشتن ارائه بهتر و نوشتن مقالات یا پایاننامه، انجام محاسبات و ... ناگزیر از استفاده از نرمافزارهایی مانند ورد، پاورپوینت، اکسل و ... هستند.
افرادی که مجبور به دور کاری هستند نیز با تسلط بر مهارتهای ICDL قادر به افزایش کیفیت کار خود از جهات مختلف خواهند بود و این دانش حتی برای موارد مانند بازاریابی و توسعه کسب و کار یا استفادههای روزمره از اینترنت و کامپیوتر نیز بسیار مفید واقع خواهد شد.
به طور کل افرادی که به کار با کامپیوتر علاقه دارند و در این زمینه کنجکاو هستند میتوانند با شرکت در دورههای ICDL بر آگاهی و دانش خود در این بیفزایند، آن را به روز کنند و عملکرد خود را در این زمینه بهتر از قبل کنند.
حال که دانستید اصلاً ICDL چیست، آموزش مهارتهای هفتگانه ICDL شامل چه مواردی است و چه کاربرد یا مزایایی دارد لازم است به این نکتهی مهم نیز توجه کنید که اگر قصد شرکت در دورههای ICDL و اخذ مدرک فنی و حرفهای یا بینالمللی را دارید بسیار مهم است که برای شرکت در دورهها به آموزشگاههایی مراجعه کنید که از اعتبار کافی برخوردار باشند و در پایان دوره مدر فنی و حرفهای معتبری به شما بدهند، از حضور اساتید ماهر و مجرب در این زمینه استفاده کنند و کیفیت آموزش در آنها به قدری بالا باشد که قبولی شما در آزمون بینالمللی را نیز تضمین کنند.
همانطور که پیش از این نیز گفتیم داشتن این مدرک مزایای مهمی برای افراد برخوردار به همراه خواهد داشت، پس در هر شغل و موقعیتی که هستید لازم است یادگیری این مهارت را در اولویت قرار داده و همین حالا و بدون فوت وقت برای ثبت نام در یک آموزشگاه معتبر و قابل اعتماد اقدام کنید.