برای طراحی لباس از کجا شروع کنیم

ایجاد شده توسط محیا یوسفی در مقالات 1403/09/07
به اشتراک گذاری

طراحی لباس هنر خلق و تولید لباس‌های منحصر به فرد و ترکیبی از خلاقیت، زیبایی‌شناسی و عملکرد بخصوص فرد است. این هنر شامل طراحی، انتخاب پارچه، الگوسازی و ساخت لباس بر اساس سبک‌ها یا گرایش‌های خاص و فردی است.


اگر شما جزء آن دسته از افراد هستید که به کار طراحی لباس علاقه دارید و پرسش «چطوری طراحی لباس یاد بگیریم؟» ذهنتان را درگیر کرده است، تا انتهای این متن با ما همراه شوید.



چه مهارت‌هایی را باید برای طراحی لباس یاد بگیریم؟



مثل هر هنر یا حرفه دیگری، آموختن طراحی لباس هم مستلزم یادگیری مهارت‌هایی است که برخی از آنها عبارتند از:



  • مهارت‌های تجسمی: در حالی که استایلیست‌ها این توانایی را دارند که با جفت و جور کردن آیتم‌ها، ظاهری زیبا ایجاد کنند، طراحان مد باید بتوانند تنها با نگاه کردن به پارچه‌ها و رنگ‌ها، لباس یا اکسسوری را تصور کنند. آنها باید فراتر از محصول فکر کنند و طراحی نهایی را در ذهن خود مجسم سازند.

  • مهارت در طراحی: اگر می‌خواهید طراح لباس شوید برخورداری از مهارتهای مربوط به طراحی ضروری است. شما باید بتوانید با پیاده کردن ایده‌ها روی کاغذ به آنها زندگی ببخشید. با این حال اگر گمان می‌کنید که در این حوزه با دشواری‌هایی روبه‌رو هستید و در آن مهارت کافی ندارید، همچنان جای نگرانی نیست. زیرا امروزه بسیاری از طراحان برای ایجاد طرح‌های خود به فناوری دیجیتال متوسل می‌شوند و برای راحتی کار از نرم‌افزارهای موجود استفاده می‌کنند.

  • توجه یه جزئیات: طراحان لباس خوب تنها به پیاده‌سازی ایده‌های خود را نیاز ندارند، بلکه باید چشمهای خوبی برای دیدن جزئیات داشته باشند. برای فروش طرحهای سفارشی، هر تکه نخ، دوخت، چین یا پلیسه باید در جای مناسب خود باشد. در اصل، شما باید بتوانید به جزئیات ظریف و پیچیده‌ای که هیچکس دیگری متوجه آنها نمی‌شود، دقت و توجه کنید.

  • مهارت‌های ارتباطی: برای توصیف ایده‌های خود و همکاری با دیگر طراحان، بازرگانان و سایر اعضای تیم خود، باید با دادن دستورالعمل‌های واضح و مختصر ارتباط مؤثر برقرار کنید. بدون این مهارت مهم، کل پروژه‌ها می‌توانند از هم بپاشند، زیرا تحویل موفقیت‌آمیز هر پروژه به ارتباطات عالی بین تمام بخش‌ها بستگی دارد.

  • مهارت‌های مربوط به استایل کردن: طراحی و سبک در کنار همدیگر نتیجه مطلوب را حاصل می‌کنند. اگر طراح خوبی هستید، می‌توانید بدون زحمت پارچه‌ها و لباس‌ها را برای ایجاد یک محصول نهایی خیره‌کننده کنار هم بچینید. به عنوان یک طراح، شما مجبور به ایجاد سبکهایی خواهید بود که قبلاً انجام نشده‌اند، بنابراین باید تجسم و خلاقیت را برای استایل کردن مدلهای خود ترکیب کنید.

  • انجام چند کار در زمان واحد: شما به عنوان طراح لباس ممکن است مجبور شوید همزمان روی چند پروژهیا لباسهای چند فصل کار کنید. بنابراین باید حواستان باشد که چیزی را فراموش نکنید و از قلم نیندازید.

  • خلاقیت: دنیای مد همیشه به دنبال آن ایده عالی و چشمگیر بعدی است، آن طراحی پیشگامانه که قرار است دنیای مد را به هم بریزد و دگرگون کند. اینجاست که خلاقیت فرد باد وارد عمل شود. خلاقیت خد را بیدار کنید و چیزی بسازید که واقعاً عالی است و می‌تواند چیزی را به صنعت مد و فشن وارد کند که تا کنون آن را نداشته است.

چه مهارت‌هایی را باید برای طراحی لباس یاد بگیریم

بیشتر بدانید : ترفند های خیاطی در خانه




ابزارهای مورد نیاز برای طراحی لباس



اگر می‌خواهیم بدانیم که برای طراحی لباس از کجا شروع کنیم، لازم است همین ابتدا با ابزار این کار نیز آشنا شویم. برخی از مهمترین‌ها و پرکاربردترین‌ها عبارتند از:



  • مداد رنگی حرفه‌ای با طیف رنگی کامل و تنوع بالا/ مداد طراحی

  • مقوا

  • کاغذ گراف و کاغذ روغنی

  • انواع پاک‌کنها و مدادتراش مخصوص

  • ماژیکهای طراحی/ خودکار سفی/ راپید

  • قلم‌مو در اندازه‌های مختلف/ آبرنگ/ پاستل گچی و روغنی

  • پالت و گواش با رنگهای متنوع

  • انواع پارچه با رنگها و جنسهای مختلف

  • مانکن سوزن‌خور

  • قیچی/ کاتر/ قیچی دالبر

  • متر خیاطی/ خط‌کش متری بلند/ گونیا

  • اسپری فیکس کننده و محو کننده بی‌رنگ

  • و ...

ابزارهای مورد نیاز برای طراحی لباس




برای طراحی لباس از کجا شروع کنیم؟



مهمترین نکاتی که باید برای شروع طراحی لباس به آنها توجه کنیم از قرار زیر هستند:


پارچه‌ها را بشناسید و پس از اتمام طراحی یک پارچه مناسب برای آن انتخاب کنید. شما باید بدانید که آیا برای یک طرح پارچه‌ای دارای کشسانی مناسب است یا برعکس، آیا پارچه باید شل و لخت باشد یا سفت و آهاردار و ... . تزئیناتی مانند دکمه، توری، مهره یا نخ گلدوزی را نیز در نظر بگیرید. اینها اغلب می‌توانند بر انتخاب پارچه شما تأثیر بگذارند.


رنگ و الگو را بشناسد. میزان تأثیرگذاری طراحی شما تا حد زیادی به استفاده از رنگ و الگوی مناسب بستگی دارد. به هدفی که لباس برای آن طراحی می‌شود فکر کنید آن را بر تن شخص مورد نظر تصور کنید. سلیقه و فرم بذن مشتری را در نظر بگیرید و بر اساس آن از رنگها و الگوهای مناسب استفاده کنید.


با فناوری و منابع موجود آشنا شوید. اکنون نسبت به قبل ابزارهای بیشتری در دسترس طراحان قرار دارد. بنابرین لازم است که افراد علاوه بر شناخت بهترین کتاب برای شروع طراحی لباس، منابع آنلاین و وب سایتها یا بهترین چرخهای خیاطی، با نرم‌افزارهای موجود برای انجام کار طراحی نیز آشنا شوند.

چگونه طراح لباس شویم


از دنیای مد شناخت کافی داشته باشید. دنیای مد بسیار پوسا است و به سرعت تغییر می‌کند. پس سعی کنید همیشه خود را به روز نگه‌دارید.


حتی اگر قرار نیست شما کسی باشید که طرحها را با پارچه می‌دوزد باز هم بهتر است تا حد با مهارتهای خیاطی آشنا شوید.


منابع الهام خود را پیدا کنید و مهارت خود را در طراحی با تمرین مداوم بهبود بخشید و برای یادگیری آن در دوره‌های مخصوص شرکت کنید و از کتابها و منابع موجود کمک بگیرید.



اهمیت آموزش دیدن برای شروع طراحی لباس



طراحی لباس هم مانند هر حرفه و هنر دیگری نیاز به آموزش تخصصی دارد که بدون برخورداری از آن نمی‌توان به موفقیت رسید. به این منظور شما می‌توانید وارد دانشگاه شوید و این رشته را به شکل آکادمیک دنبال کنید یا از کتابها و ویدئوهای آموزشی بهره ببرید.


اما اگر به تمایلی به شرکت در کلاس‌های درس دانشگاهی ندارید، یکی از بهترین راه‌ها برای شروع یادگیری آن، رجوع به مراکز و مؤسسات معتبر و شرکت در یک دوره طراحی لباس مبتدی یا پیشرفته‌ی معتبر است. در هر حال فراموش نکنید که تنها آموزش زیر نظر اساتید ماهر و استفاده از سواد و تجربیات آن‌ها است که می‌تواند به یادگیری کامل و بی‌نقص کمک کند.


مزیت شرکت در چنین دوره‌هایی این است که با حضور استاد فرد می‌تواند موانع یا ابهامات احتمالی را با کمک او حل کند با فوت و فن کار آشنا شود. علاوه بر این شرکت در چنین دوره‌هایی به افزایش خلاقیت فرد در طراحی لباس، یادگیری برخی مهارت‌های اساسی و کلیدی برای انجام بهتر کار، ایده‌پردازی برای طراحی و ... کمک شایانی خواهد کرد و دانش فرد را به روز نگه خواهد داشت.

چطوری طراحی لباس یاد بگیریم



آیا برای طراح لباس نیاز به دانش خیاطی داریم؟



همانطور که گفتیم ممکن است تصمیم فرد بر این باشد که طرفاً کار طراحی لباس را انجام دهد و دوختن آن را بر عهده دیگر افراد بگذارد. پس برخورداری از دانش خیاطی الزامی نیست اما بی شک یادگیری آن به کامل و بی‌نقص بودن کار شما کمک خواهد کرد و به شما امکان شناخت ایرادات و برطرف کردن آنها را خواهد داد.


پس در نظر داشته باشید که برای موفقیت کاری بیشتر، بهتر است در یک دوره معتبر آموزش خیاطی از صفر نیز شرکت کنید و زیر نظر اساتید این حوزه با برخی اصول اساسی خیاطی آشنا شوید.

آیا برای طراح لباس نیاز به دانش خیاطی داریم؟



چگونه وارد بازار کار طراحی لباس شویم؟



حال که دانستیم برای طراحی لباس از کجا شروع کنیم لازم است بدانید که پس از برخورداری از آموزش کامل و داشتن مدرک در این زمینه شما می‌توانید وارد بازار کار طراحی لباس شوید. اما برای ورود به این حوزه علاوه بر داشتن دانش و مهارت لازم باید از برخی مهاتهای نرم مانند روحیه تیمی، ارتباطات قوی، مدیریت پرژوه و ... نیز برخوردار باشید تا در یک مجموعه پذیرفته شوید. سعی کنید یک رزومه قوی برای خود تهیه کنید و چند نمونه از بهترین کارهای خود را به کارفرما نشان دهید و در تولیدی‌ها یا مزونها مشغول کار شوید.


علاوه بر این وجود شبکه‌های اجتماعی به فرد این امکان را می‌دهد کخ به طور مستقل کار کند و تولید محتوا کنید، کارهای خود را در انواع شبکه‌های اجتماعی به نمایش بگذارد تا از این طریق مشتری خود را پیدا کند. فراموش نکنید که میزان مهارت شما است که موفقیت‌تان را تضمین می‌کند.


این می‌تواند آغاز فعالیت حرفه‌ای شما باشد و به تدریج شما را به جای برساند که تولید یا مزون خود را افتتاح کنید و با انجام کار خود به بهترین و شکل مشتریان ثابت و همیشگی خود را داشته باشید.

نظرات (0)

به اشتراک گذاری

این پست را با دیگران به اشتراک بگذارید