طراحی لباس هنر خلق و تولید لباسهای منحصر به فرد و ترکیبی از خلاقیت، زیباییشناسی و عملکرد بخصوص فرد است. این هنر شامل طراحی، انتخاب پارچه، الگوسازی و ساخت لباس بر اساس سبکها یا گرایشهای خاص و فردی است.
اگر شما جزء آن دسته از افراد هستید که به کار طراحی لباس علاقه دارید و پرسش «چطوری طراحی لباس یاد بگیریم؟» ذهنتان را درگیر کرده است، تا انتهای این متن با ما همراه شوید.
مثل هر هنر یا حرفه دیگری، آموختن طراحی لباس هم مستلزم یادگیری مهارتهایی است که برخی از آنها عبارتند از:
بیشتر بدانید : ترفند های خیاطی در خانه
اگر میخواهیم بدانیم که برای طراحی لباس از کجا شروع کنیم، لازم است همین ابتدا با ابزار این کار نیز آشنا شویم. برخی از مهمترینها و پرکاربردترینها عبارتند از:
مهمترین نکاتی که باید برای شروع طراحی لباس به آنها توجه کنیم از قرار زیر هستند:
پارچهها را بشناسید و پس از اتمام طراحی یک پارچه مناسب برای آن انتخاب کنید. شما باید بدانید که آیا برای یک طرح پارچهای دارای کشسانی مناسب است یا برعکس، آیا پارچه باید شل و لخت باشد یا سفت و آهاردار و ... . تزئیناتی مانند دکمه، توری، مهره یا نخ گلدوزی را نیز در نظر بگیرید. اینها اغلب میتوانند بر انتخاب پارچه شما تأثیر بگذارند.
رنگ و الگو را بشناسد. میزان تأثیرگذاری طراحی شما تا حد زیادی به استفاده از رنگ و الگوی مناسب بستگی دارد. به هدفی که لباس برای آن طراحی میشود فکر کنید آن را بر تن شخص مورد نظر تصور کنید. سلیقه و فرم بذن مشتری را در نظر بگیرید و بر اساس آن از رنگها و الگوهای مناسب استفاده کنید.
با فناوری و منابع موجود آشنا شوید. اکنون نسبت به قبل ابزارهای بیشتری در دسترس طراحان قرار دارد. بنابرین لازم است که افراد علاوه بر شناخت بهترین کتاب برای شروع طراحی لباس، منابع آنلاین و وب سایتها یا بهترین چرخهای خیاطی، با نرمافزارهای موجود برای انجام کار طراحی نیز آشنا شوند.
از دنیای مد شناخت کافی داشته باشید. دنیای مد بسیار پوسا است و به سرعت تغییر میکند. پس سعی کنید همیشه خود را به روز نگهدارید.
حتی اگر قرار نیست شما کسی باشید که طرحها را با پارچه میدوزد باز هم بهتر است تا حد با مهارتهای خیاطی آشنا شوید.
منابع الهام خود را پیدا کنید و مهارت خود را در طراحی با تمرین مداوم بهبود بخشید و برای یادگیری آن در دورههای مخصوص شرکت کنید و از کتابها و منابع موجود کمک بگیرید.
طراحی لباس هم مانند هر حرفه و هنر دیگری نیاز به آموزش تخصصی دارد که بدون برخورداری از آن نمیتوان به موفقیت رسید. به این منظور شما میتوانید وارد دانشگاه شوید و این رشته را به شکل آکادمیک دنبال کنید یا از کتابها و ویدئوهای آموزشی بهره ببرید.
اما اگر به تمایلی به شرکت در کلاسهای درس دانشگاهی ندارید، یکی از بهترین راهها برای شروع یادگیری آن، رجوع به مراکز و مؤسسات معتبر و شرکت در یک دوره طراحی لباس مبتدی یا پیشرفتهی معتبر است. در هر حال فراموش نکنید که تنها آموزش زیر نظر اساتید ماهر و استفاده از سواد و تجربیات آنها است که میتواند به یادگیری کامل و بینقص کمک کند.
مزیت شرکت در چنین دورههایی این است که با حضور استاد فرد میتواند موانع یا ابهامات احتمالی را با کمک او حل کند با فوت و فن کار آشنا شود. علاوه بر این شرکت در چنین دورههایی به افزایش خلاقیت فرد در طراحی لباس، یادگیری برخی مهارتهای اساسی و کلیدی برای انجام بهتر کار، ایدهپردازی برای طراحی و ... کمک شایانی خواهد کرد و دانش فرد را به روز نگه خواهد داشت.
همانطور که گفتیم ممکن است تصمیم فرد بر این باشد که طرفاً کار طراحی لباس را انجام دهد و دوختن آن را بر عهده دیگر افراد بگذارد. پس برخورداری از دانش خیاطی الزامی نیست اما بی شک یادگیری آن به کامل و بینقص بودن کار شما کمک خواهد کرد و به شما امکان شناخت ایرادات و برطرف کردن آنها را خواهد داد.
پس در نظر داشته باشید که برای موفقیت کاری بیشتر، بهتر است در یک دوره معتبر آموزش خیاطی از صفر نیز شرکت کنید و زیر نظر اساتید این حوزه با برخی اصول اساسی خیاطی آشنا شوید.
حال که دانستیم برای طراحی لباس از کجا شروع کنیم لازم است بدانید که پس از برخورداری از آموزش کامل و داشتن مدرک در این زمینه شما میتوانید وارد بازار کار طراحی لباس شوید. اما برای ورود به این حوزه علاوه بر داشتن دانش و مهارت لازم باید از برخی مهاتهای نرم مانند روحیه تیمی، ارتباطات قوی، مدیریت پرژوه و ... نیز برخوردار باشید تا در یک مجموعه پذیرفته شوید. سعی کنید یک رزومه قوی برای خود تهیه کنید و چند نمونه از بهترین کارهای خود را به کارفرما نشان دهید و در تولیدیها یا مزونها مشغول کار شوید.
علاوه بر این وجود شبکههای اجتماعی به فرد این امکان را میدهد کخ به طور مستقل کار کند و تولید محتوا کنید، کارهای خود را در انواع شبکههای اجتماعی به نمایش بگذارد تا از این طریق مشتری خود را پیدا کند. فراموش نکنید که میزان مهارت شما است که موفقیتتان را تضمین میکند.
این میتواند آغاز فعالیت حرفهای شما باشد و به تدریج شما را به جای برساند که تولید یا مزون خود را افتتاح کنید و با انجام کار خود به بهترین و شکل مشتریان ثابت و همیشگی خود را داشته باشید.